Tykke tobak og snus

Tyggetobak er en type tobak, der typisk sælges i løse blade, stik eller snoninger. Den tygges med det formål at frigive nikotin, som derefter absorberes gennem slimhinden i munden. Tyggetobak er blevet sat i forbindelse med en række sundhedsrisici, herunder kræft, tandkødssygdomme og tandbortfald. Det kan også forårsage dårlig ånde, farvning af tænderne og sår i munden. Af disse grunde er det vigtigt at være opmærksom på de risici, der er forbundet med tyggetobak, før man bruger det.

Hvor kommer snus fra?

Selv om man ikke ved, hvor snus stammer fra, men det menes at have sin oprindelse i Sverige i begyndelsen af det 18. århundrede. Det blev første gang nævnt i et svensk militærdokument fra 1751 og blev mere almindeligt anvendt i slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede. I midten af det 19. århundrede blev snus brugt af alle samfundsklasser i Sverige.

I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte snus at blive eksporteret til andre lande, især Norge og Finland. Siden da har snusens popularitet spredt sig til andre lande i Europa, Asien og Nordamerika. I dag er snus mest populært i Skandinavien, men det bruges også i stor udstrækning i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Italien, Frankrig, Østrig, Schweiz og Storbritannien. I de seneste år har snus også vundet popularitet i USA.

Hvordan fremstilles snus?

Snus er et tobaksprodukt, der er fremstillet af lufttørret tobak, som er formalet til et fint pulver. Pulveret fugtes derefter med vand og formes til små poser eller pellets. Poserne eller pellets placeres derefter under overlæben og efterlades der for at frigive deres nikotinindhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *