Navne klistermærker er meget standard – og så alligevel ikke!

Hvor oplever man klistermærker med navne henne?
Det fleste af os stødte nok på dem i folkeskolen, hvor de kunne være sat på en lap papir, så vi kunne se, hvor vi skulle sidde, eller hvad der tilhørte os.
Dette skulle så dog være, når man havde lært at læse, og senere kunne man skrive et navneskilt selv, hvor det ikke var et klistermærke med et påtrykt navn, for det er også mere voksent at skrive den slags selv end at bruge navneklistermærker, da det netop minder om at være barn, og det er man jo ikke mere.
Men der findes tidspunkter, hvor det bare er bedst med navne klistermærker, og det er for eksempel på en postkasse, for her kan man jo ikke bare lige sætte en seddel på, hvor man har skrevet sit navn – den ville hurtigt flyve væk igen.
Der findes navneklistermærker, der er lavet til, at de skal kunne sidde netop udenfor i megen slags vind og vejr, hvorfor de er solide og kan holde til den slags, men de koster ikke særligt meget at få.
Derfor gør det ikke noget, om der skal mange eller få navne på postkassen, for man skal nok få råd til de klistermærker – det handler sådan set mere om, hvorvidt der så er plads, hvis det nu er en lille postkasse.

Andre steder, hvor man bruger navneklistermærker

Men det kan også være på en kontordør eller lignende, hvor man sætter sådan et navneklistermærke på, for det er trods alt lang tid siden, at man de fleste steder malede navne på en dør udenpå det materede glasparti eller direkte døren, og desuden kunne brugeren af kontoret hurtigt blive en anden, hvorfor navnet tit skulle ændres – og så er det bare nemmere, at man kan bruge klistermærker med navne på.
Man ser dem også brugt derhjemme til at sætte foran en dør, så man kan se, hvem der bor derinde; det ved man sådan set godt, men det giver lidt mere selvbestemmelse, at man har fået sit eget navn på døren, hvis det er hjemme hos en familie med børn.