instrumenter til tandlæger og tandplejer

Tandlæger bruger en række forskellige instrumenter i deres arbejde, som hver især er designet til et bestemt formål dette tilbyder de hos Rønvig. Blandt de mest almindelige er tandlægespejle, som bruges til at reflektere lyset og give et klart billede af tænder og tandkød. Tandlægesonder er tynde, pegefingerlignende instrumenter, som tandlægerne bruger til at undersøge tænder og tandkød for tegn på sygdom eller forfald.

Hulrumsdetektorer hjælper tandlægerne med at finde skjulte lommer med karies, mens tandbørster og tandtråd bruges til at rense tænderne. Desuden kan tandlægerne også bruge røntgenapparater til at få et klart billede af mundvigene. Ved at bruge de rigtige instrumenter kan tandlægerne give deres patienter den bedst mulige pleje. Munden er hjemsted for en lang række forskellige bakterier, hvoraf nogle er gode for mundhygiejnen, mens andre kan forårsage huller i tænderne og tandkødssygdomme. Målet med mundhygiejne er at fjerne plak, en klæbrig film af madrester, bakterier og spyt, fra tænderne. Plak, der ikke fjernes, kan hærde til tandsten, en substans, som kun kan fjernes af en tandlæge eller en hygiejnespecialist. Børstning og brug af tandtråd hjælper med at fjerne plak, før det har en chance for at blive til tandsten. Desuden kan regelmæssige besøg hos tandlægen være med til at identificere problemer tidligt og forhindre, at de bliver mere alvorlige.

Mundhygiejne er vigtigt for alle, men det er især vigtigt for personer med visse medicinske tilstande som f.eksdiabetes og hjertesygdomme. Det skyldes, at disse sygdomme kan gøre det sværere for kroppen at bekæmpe infektioner. God mundhygiejne kan være med til at mindske risikoen for at udvikle alvorlige sundhedsproblemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *