1. Det er næringsrigt.
Havregryn er fyldt med næringsstoffer, der er vigtige for at opretholde en sund krop. Det har et højt indhold af fibre, som hjælper på fordøjelsen, og det har vist sig at sænke kolesterolniveauet og mindske risikoen for hjertesygdomme. Havregryn er også en god kilde til magnesium, kalium og jern
2. Det er en fremragende kilde til protein.
En skål havregryn indeholder omkring seks gram protein, hvilket gør det til en mættende morgenmad, der holder dig tilfreds, indtil frokosttid er kommet
3. Det har et lavt sukkerindhold.
Mens nogle mennesker er bange for at spise havregryn, fordi de tror, at det er intetsigende, er sandheden, at du kan søde det med frugt eller honning uden at tilføje tonsvis af sukker til din kost. Og hvis du holder øje med dit sukkerindtag, er der også masser af sukkerfri havregryn på markedet
4. Det er nemt at lave.
At lave havregryn fra bunden kan virke som en skræmmende opgave, men det er faktisk meget enkelt. Det eneste, du skal bruge, er en gryde, vand eller mælk, havregryn og eventuelle toppings eller smagsgivere, du ønsker at tilføje (frugt, honning, krydderier osv.). Og hvis du ikke har så meget tid om morgenen, findes der masser af instant havregrynspakker, som kan laves med varmt vand eller mælk og være klar på få minutter
5. Det er alsidigt.
En af de bedste ting ved havregryn er, at det kan tilpasses til enhver smag. Kan du ikke lide almindelig havregrød? Tilsæt lidt frugt eller honning for at gøre det sødt, og vil du have noget smagfuldt? Prøv at tilsætte ost eller parmesan for at give den klassiske havregrynssmag et twist; vil du have et ekstra proteinboost? Rør lidt jordnøddesmør eller mandelsmør i, før du koger det; har du lyst til noget varmt og hyggeligt?